Denumirea lucrarii: Sediu Agentie B.R.D. Moldova Noua
Proiectant general : SC ABRAXAS SRL aprilie-iunie 1997
Amplasament: oras Moldova Noua, str. Nicolae Titulescu
Aria construita Ac = 178,89 mp
Aria construita desfasurata Acd = 566,34 mp
Aria utila Au = 434,90 mp
Inaltimea la atic h = 8,30 m
Inaltimea maxima H = 10,05 m
Aria incintei Ai = 400 mp

Amplasamentul sediului agentiei se situeaza în zona centrala a noului cartier de locuinte colective, pe malul Dunarii, la intersectia strazii N.Titulescu ( DN 57) cu Aleea Eftimie Murgu.
Terenul este delimitat de catre cele doua strazi si fatadele unui bloc de locuinte P+4E cu mai multe tronsoane de scara cuplate decalat, cu o volumetrie anosta.
Constructie cu regim de înaltime demisol+parter+etaj.

Pozitionarea în plan, stabilirea accesului si orientarea fata de punctele cordiale s-a facut tinându-se cont de conditiile oferite de sit (retelele subterane existente,distante fata de cladiri) si de conditionarile urbanistice impuse prin planul de detaliu elaborat anteri.

Constructia ocupa unul din colturile intersectiei, centrata pe bisectoarea unghiului obtuz descris de traseele celor doua strazi.

Planul circular cu raza de 7,40 m la nivelul demisolului, defineste un volum cilindric, intersectat de un zid - lama care marcheaza accesul si individualizeaza obiectul.

Sistemul structural adoptat, compus din stâlpi si plansee tip dala (fara grinzi) din beton armat monolit, pe o trama ordonata si simetrica care deseneaza doua cercuri concentrice, a fost favorabil unei executii rapide si asigura spatii interioare flexibile.

Acoperisul este rezolvat în sistem terasa necirculabila cu un luminator central peste golul scarii.

Distributia spatiilor si a circulatiilor interioare s-a facut dupa o schema functionala impusa de activitatea bancara adapostita:

- la demisol spatii tehnologice si anexa
- la parter spatii publice si spatii functionale
- la etaj birouri si spatii de cazare.

Utilitati :
Incalzirea si ACM asigurate prin centrala termica proprieEnergia electrica, necesarul de apa si canalizarea, asigurate prin racord la retelele orasenesti